Souffle met geitenkaas en Ardennerham
- 4 personen
- Vrij moeilijk
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Splits de eieren, zorg dat er geen geel in het wit achterblijft.
Stap 2
Smelt de boter op zacht vuur, laat het niet bruin worden! Doe de bloem erbij en roer goed door, laat dit 2 minuten garen. Voeg nu de warme melk beetje bij beetje toe en roer goed met een garde zodat er een gladde saus ontstaat.
Stap 3
Haal de pan van het vuur en klop de eidooiers, kaas, ham, beetje zout en vers gemalen peper erdoor. Klop ondertussen met behulp van een elektrische mixer de eiwitten stijf met een snufje zout.
Stap 4
Beboter een souffl?schaal van 1,5 liter inhoud. Bestrooi met een beetje bloem. Spatel nu de eiwitten door de massa en giet alles in de ovenschaal.Temper de oven naar 180 graden Celsius en bak de souffl‚ in circa 30 minuten goudgeel. Zet de ovendeur open maar wacht een halve minuut voor u hem eruit haalt.De souffl? direct serveren.
100 g Ardennerham, fijngesneden
4 eieren
60 g boter
60 g bloem
6 dl. warme melk
150 g zachte Franse geitenkaas, verkruimeld
zout en peper uit de molen
Kom Steelpan Garde Elektrische mixer Souffl?schaal Spatel