Souvlaki van varkenshaas met aardappelolijventaart
- 4 personen
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
- Grieks
Meng de komkommer met de yoghurt en de geperste kno ook. Breng deze tzatziki op smaak met peper en zout.
Schil en was de aardappels en kook ze gaar met wat zout, giet ze af en stoom ze even droog. Stamp ze dan fijn en meng er wat olijfolie, de rucola, de olijven en peper en zout door.
Verwarm alvast de oven op 180 ˚C.
Vul een ovenschaal met de aardappelpuree. Leg de feta erop en zet de schotel in de oven tot de kaas gesmolten is.
Neem spiesen van 20 centimeter. Doe hier nu steeds achtereenvolgens een stuk vlees, stuk tomaat, stuk vlees, stukje paprika aan. Tot ze vol zijn.
Meng in een kommetje de olie met de azijn. Strooi zout en peper over de souvlaki?s (spiezen) en smeer ze met een kwastje in met het olieazijnmengsel. Bak de souvlaki?s op een hete plaat of barbecue. Keer ze geregeld en smeer regelmatig wat van het olie-azijnmengsel op de souvlaki?s. Zo wordt het vlees lekker mals en lekker van smaak. Als de souvlaki?s rondom bruin en van binnen gaar zijn haal je ze van de plaat en strooi je er wat oregano over. Sprenkel een beetje citroensap op de souvlaki?s.
Serveer het met de aardappeltaart en de tzatziki.
800 g varkenshaas (in blokjes van 3 bij 3)
2 kleine tomaten (in vieren)
1 groene paprika (in achten)
1 dl olijfolie
4 eetlepels wijnazijn
2 theelepels oregano (potje)
1 citroen
100 g Griekse yoghurt
? komkommer (geraspt)
3 tenen knoflook (uitgeperst)
250 g aardappels (droogkokend)
200 g feta (in plakken)
150 g (calamata) olijven ( fijngehakt)
50 g rucola ( fijngesneden)
Oven, ovenschaal,