Spaanse bonensoep met chorizo

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de ui en paprika in wat olijfolie tot alles een beetje zacht is (ongeveer 10 minuten).
Voeg hieraan de knoflook en chorizo toe, roer alles goed door elkaar en laat op middelmatig vuur ongeveer 10 minuten bakken tot de chorizo zijn vet heeft losgelaten en op de bodem een saus is ontstaan.

Roer de uitgelekte bonen goed door de saus en voeg de tomatenblokjes toe.

Laat alles nog 10 minuten zachtjes koken. Garneer de soep met peterselie en een scheutje olijfolie.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

4 chorizoworstjes om te bakken, in plakjes gesneden
800 g witte bonen
1 blik tomatenblokjes op sap
2 uien, fijngesneden
1 rode paprika, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
peterselie
olijfolie