Spaanse empanada’s

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak het deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar met 2 eetlepels olijfolie in plaats van boter. Kneed het minstens 5 minuten goed door en laat het een half uur rijzen. Rooster ondertussen de paprika’s rechtstreeks op de gaspit aan alle kanten zwart en leg ze in een afgesloten pan. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de uien tot ze lichtbruin zijn, schep ze uit de pan. Bak in dezelfde pan het gehakt rul en breng het op smaak met zout, peper en de specerijen. Laat het gehakt uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Bestrooi het werkblad met wat bloem. Snijd het deeg in vier gelijke stukken en rol er ronde lapjes van. org dat het deeg ruim een halve centimeter dik is. Leg de lapjes op een ingevette en met bloem bestoven bakplaat of lage taartvorm. Haal de verbrande vellen van de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd de paprika in repen. Verdeel nu de gebakken uien en paprika over de helft van de deeglapjes maar laat de randen vrij.
Bestrooi met wat zout en peper. Verdeel hierop het gehakt en druk het een beetje aan. Leg de andere kant van het deeglapje hier overheen tot een halve maan en druk de randen rondom met wat vochtige vingers goed aan. Bestrijk het deeg met wat ei en bak de empanada’s in circa 20 minuten gaar en goudbruin.

Bron: Koken met de Keurslager nr. 2 2008

Ingrediënten

400 g kalfsgehakt
1 pak wit broodmix
4 el olijfolie
2 rode paprika's
2 grote uien, in ringen
zout en peper
1 tl paprikapoeder
1 mespunt korianderpoeder
bloem
1 ei, losgeklopt

Keukengerei

Oven Bakplaat of taartvorm