Spaanse hamlapjes met witte wijn en saffraan

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Leg de blokjes vlees in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met zout en peper. Doe alle ingredi?nten behalve de aardappels bij het vlees en schep goed om. Laat dit afgedekt een nacht marineren in de koelkast.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 200◦C. Schep het vlees met de marinade en de aardappels door elkaar en zet de schaal de eerste 15 minuten onafgedekt in de hete oven. Temper de oven naar 150◦C. Dek de schaal af met deksel of aluminiumfolie en laat het gerecht nog een uur garen. Lekker met wat boerenbrood en salade.

Bron: Koken met de Keurslager nr 02-2007

Ingrediënten

600 g hamlapjes in blokjes
ovenvaste schaal
zout en peper
2 el olijfolie
4 tenen knoflook, gekneusd
1 mespunt saffraandraadjes
? liter witte wijn
1 laurierblad
1 takje tijm
500 g vastkokende aardappels, geschild en gehalveerd
4 trostomaten, in kwarten
aluminiumfolie

Keukengerei

ovenvaste schaal aluminiumfolie