Spaanse stoofpan

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi ze met zout en cayennepeper. Pel de ui en snijd deze in ringen. Halveer de paprika?s en snijd ze zonder zaadjes in reepjes. Pel de teentjes knoflook en verdeel ze in plakjes. Snijd de chorizo in plakjes van een 1/2 cm dik en verdeel deze in vieren. Kruis de tomaten in, leg ze even in kokend water, pel ze en snijd ze in stukken.

Stap 2
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak hierin de runderblokjes rondom bruin. Schep ze uit de pan. Roerbak de ui, paprika?s, tomaten en knoflook in het braadvet. Voeg de chorizo, laurierblad en tijm toe en bak deze even mee.

Stap 3
Voeg het vlees, de sherry en de bouillon toe en laat alles met deksel op de pan 2 uur stoven. Hak de peterselie fijn. Bestrooi de stoofschotel voor het serveren met peterselie en zwarte olijven. Lekker met gebakken aardappels of rijst en tomatensalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

750 gram runderlappen
100 gram chorizo (aan een stuk)
1 theel. zout
1/2 theel. cayennepeper
1 ui
2 groene paprika's
4 teentjes knoflook
4 tomaten
4 eetl. olijfolie
1 laurierblad
1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd
2 dl droge sherry
1/2 liter vleesbouillon (van tablet of uit pot)
1 klein bosje peterselie
12 zwarte olijven zonder pit

Keukengerei

Kookpan Braadpan