Spaanse witte-bonenschotel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Spaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm in een braadpan de olie en bak hierin zachtjes de blokjes spek en chorizo. Snijd de kippenbouten in twee?n (of vraag de Keurslager dit te doen). Wrijf de kippenbouten in met zout en peper.

Stap 2
Haal de blokjes uit de pan en bak in het braadvet de kippenbouten om en om aan. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee, blus af met de wijn en de tomatenblokjes. Doe de spek en chorizoblokjes en ook de kruiden bij de saus en laat alles ca 20 minuten pruttelen (geen deksel op de pan).

Stap 3
Verwarm de oven voor op 180?C graden. Haal het vlees uit de saus en leg het in een ovenschaal. Giet en spoel de witte bonen af. Leg de bonen op het vlees. Haal de stelen van de kruiden en de laurier uit de saus. Giet de saus over de bonen en dek af met een laagje broodkruim. Druppel er nog wat olijfolie over. Laat de schotel in ca. 30 minuten bakken tot het broodkruim een krokante laag heeft gevormd.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

200 g mager ontbijtspek, in blokjes
2 kippenbouten (dij en poot)
150 g chorizo, in blokjes
zout en peper
4 el. olijfolie
2 uien, gesnipperd
4 tenen knoflook, uitgeperst
1/2 glas droge witte wijn
1 blik tomatenblokjes
2 takjes peterselie
2 takjes tijm
1 blad laurier
2 blikjes grote witte bonen
2 droge witte boterhammen, verkruimeld

Keukengerei

Braadpan Ovenschaal