Spaghetti carbonara

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met wat zout beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Klop intussen de eieren, de eierdooier en de kaas in een kom los met weinig zout en royaal peper. Snijd de pancetta of het ontbijtspek in reepjes. Verhit de olie in een pan en laat de pancetta of het ontbijtspek omscheppend bakken tot het knapperig is. Schep de spaghetti door het hete spek, neem de pan van het vuur en schep het eimengsel door de spaghetti. Door de warmte van de spaghetti zullen de eieren stollen. Lekker met een gemengde salade met tomaat.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 2

Ingrediënten

200 g gesneden pancetta of ontbijtspek
300 g spaghetti
2 eieren en 1 eierdooier
100 g versgeraspte
parmezaanse kaas
zout en versgemalen peper
4 eetl. olijfolie

Keukengerei

Kookpan Vergiet Kom Koekenpan