Spaghetti met kaassaus en doperwten
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
- Italiaans
- Kinderkeuken
Stap 1
Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Vergeet het deksel er niet op te leggen zodat het water sneller kookt!
Stap 2
Verwarm in een koekenpan de boter en fruit hierin de knoflook zachtjes aan. Doe de doperwten en de slagroom erbij en laat aan de kook komen.
Stap 3
Doe als het water kookt de spaghetti in de pan en roer los met een vork. Kijk op de verpakking hoe lang de spaghetti moet koken, meestal ongeveer 6 ? 8 minuten tot ie bijtgaar is. Dat betekent dat als je er in bijt, je voelt dat hij niet meer hard is van binnen maar nog wel stevig.
Stap 4
Als de saus een paar minuten geprutteld heeft op laag vuur mag 2/3 van de kaas erbij. Roer even door en zet het vuur uit. Proef of er nog zout en peper bij kan en doe het deksel op de pan.
Stap 5
Snijd ondertussen de ham in stukjes. Laat je helpen met het afgieten van de spaghetti en roer de saus er direct doorheen. Verdeel op 4 borden en verdeel de ham erover. Bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
150 g dungesneden gekookte ham
2 el vloeibare boter
1 teentje knoflook, geperst
250 g verse of diepvries doperwten
2 dl slagroom
450 g spaghetti
150 g geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
Kookpan Koekenpan Vergiet