Spaghetti met pancetta en doperwten

  • 6 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook in een pan met ruim water met zout de spaghetti beetgaar. Verwarm ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan, snijd de pancetta in stukjes en bak ze zachtjes krokant, snijd de knoflook in plakjes en bak ze mee met het spek. Voeg de boter toe en laat deze smelten. Scheur de basilicum in reepjes en doe de helft bij de boter. Voeg de doperwten toe en laat die zachtjes 2 minuten meestoven.

Stap 2
Giet de spaghetti af en vermeng met het spek en doperwten. Bestrooi rijkelijk met versgemalen peper en extra basilicum.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

250 g pancetta of gerookt spek in plakjes
400 g spaghetti
olijfolie
2 teentjes knoflook
2 el. boter
4 takjes basilicum
250 g verse doperwten of uit de diepvries
zout en peper uit de molen

Keukengerei

Kookpan Koekenpan