Spaghetti met pepertjes, tomaten en ansjovis

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de spaghetti. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en leg de knoflook, ansjovis en pepertjes en peterselie erin, laat op zacht vuur bakken tot de ansjovis ?gesmolten? is.

Stap 2
Snijd ondertussen de tomaten in vieren en haal de zaadjes eruit, snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en voeg ze toe aan de rest. Bak nog een minuut tot de tomaat wat zachter is en knijp naar smaak wat citroen uit over de saus.

Stap 3
Kook de spaghetti ondertussen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking bijtgaar en giet ze af, vermeng met de saus en proef of er nog wat zout, peper of citroen bij moet. Dien het op in diepe borden.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 1

Ingrediënten

350 g droge spaghetti
zout
4 el extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
8 ansjovisfilets uit olie
2 peperoncini pepertjes of 1 flinke mespunt chilivlokken
2 takjes peterselie, fijngehakt
3 rijpe tros of pomodori tomaten
knijpje citroensap

Keukengerei

Kookpan Koekenpan