Spaghetti met spekreepjes, prei en roerei

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het witte en het lichtgekleurde deel van de prei in ringetjes, was ze zorgvuldig en laat ze uitlekken. Verhit de olijfolie in een pan en laat de spekreepjes circa 4 minuten omscheppend bakken. Voeg de prei toe en laat omscheppend 4 minuten meebakken.

Stap 2
Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en laat uitlekken.

Stap 3
Klop de eieren los met wat zout en peper en de geraspte kaas. Schep het eimengsel door de prei met het spek. Schep het preimengsel als de eieren gestold zijn door de warme spaghetti en serveer meteen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 1

Ingrediënten

100 gram spekreepjes
1 kleine steel prei
3 eetl. olijfolie
150 gram spaghetti
2 eieren
zout en versgemalen
4 eetl. versgeraspte Parmezaanse of oude Goudse kaas

Keukengerei

Vergiet Koekenpan Kookpan Kom