Spaghetti met verse tomatensaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de reepjes spek uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar terwijl u de rest van de ingredi?nten samen met de spekjes door elkaar schept.
Giet de spaghetti af. Schep in een grote serveerschaal de saus door de spaghetti en breng verder op smaak met zout en peper. Serveer direct.

Bron: KmdK, 06-2008

Ingrediënten

100 g pancetta of gerookt ontbijtspek in reepjes
300 g spaghetti
zout en peper
500 g trostomaatjes, rood en geel, in kleine stukjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 el zwarte olijven, zonder pit en grof gehakt
1 el kappertjes
2 el peterselie, fijngehakt
2 el basilicum, fijngehakt
4 el extra vergine olijfolie

Keukengerei

Koekenpan Kookpan Serveerschaal