Spareribs, hamburgers en worsten in barbecuesaus

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook tot ze lichtbruin zijn. Voeg de rest van de ingredi?nten toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een paar druppels tabasco.

Stap 2
Bestrijk al het vlees met de saus en bak ze om en om donkerbruin op barbecue of in de oven op 175◦C. Bestrijk als het nodig is het vlees tussendoor nog met de saus.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

1 kg spareribs, voorgekookt
4 hamburgers
4 braadworstjes
2 el olie
1 ui, geraspt
2 teentjes knoflook, geperst
8 el tomatenketchup
6 el worcestersaus
4 el azijn
1 tl zout
1/2 tl versgemalen peper
2 el bruine suiker
mespunt chilipoeder of vlokken
400 g gepelde tomatenblokjes
tabasco