Spareribs met amandel

  • 10 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en wrijf deze over beide zijden van het vlees. Laat de marinade 30 minuten intrekken.

Verwarm de barbecue tot ongeveer 150 graden. Richt de barbecue in voor indirecte garing en leg de spareribs aan de kant zonder kolen. Sluit nu het deksel en laat de spareribs 3,5 uur garen. De spareribs zijn klaar als het botje bij na los komt van het vlees.

Roer de saus ingrediënten in een pan en breng deze aan de kook. Blijf roeren totdat de saus dikker wordt.

Schenk de saus over het vlees en voeg tot slot de geroosterde amandelschilfers toe.

Tip: Voor indirect garen: schuif alle hete kolen naar een kant en leg het vlees op het rek boven de plek zonder kolen. Sluit het deksel.

Direct of indirect garen?

Direct garen
Met direct garen gril je het eten rechtstreeks boven de hittebron: de hete kolen. Direct garen doe
je met kleine gerechten die een korte bereidingstijd nodig hebben.

Indirect garen
Bij indirect garen (of low & slow cooking) wordt het gerecht tussen of naast de hittebron geplaatst. Dus niet er pal boven. Indirect garen gebeurt altijd met gesloten deksel. Het is een perfecte methode voor grote stukken vlees die een langere gaartijd nodig hebben, zoals rollades en kip.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

- 2 kilo spareribs
- 50 g amandelschilfers, geroosterd

VOOR DE MARINADE:
- 1 eetlepel zout
- 2 eetlepels suiker
- 1/2 eetlepel vijfkruidenpoeder
- 8 eetlepels Chinese kookwijn/rij stwijn
- 1/2 eetlepel peper


VOOR DE SAUS:
- 3 theelepels oploskoffie
- 1 eetlepel witte suiker
- 1 eetlepel bruine suiker
- 2 eetlepels oestersaus
- 1 eetlepel tomatensaus
- 1/4 theelepel sesamolie
- 1 theelepel ketjap manis
- 1/2 theelepel maïszetmeel
- 100 ml water
- Peper en zout