Spareribs

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Vermeng de suiker, ketchup en olie en breng het sausje op smaak met zout en peper als je dat nodig vindt.

Stap 2
Verwarm de grill voor. Smeer de spareribs rondom in met deze saus en leg ze in een braadslee met de bolle kant naar boven.Zet ze in het midden van de oven onder de grill. Blijf erbij om te zien hoe bruin ze worden, suiker verbrandt snel! Draai ze nog even om na een paar minuten. Als ze een mooie donkere kleur hebben mogen ze eruit.

Stap 3
Laat ze even afkoelen en snijd of scheur ze dan in stukjes. Lekker met een frisse salade met ma?s en kerstomaatjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 5

Ingrediënten

500 g spareribs, aan een stuk gekookt en zonder marinade
1 el bruine suiker
2 el tomatenketchup
1 el olie
zout en peper

Keukengerei

Braadslee