Speculaas muffins

  • 12 personen
  • Makkelijk
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Zet de papieren vormpjes in de holletjes van de muffinbakplaat.

Stap 2
Zeef de bloem met de bakpoeder, speculaaskruiden, de suiker en het zout boven een kom. Doe de melk in een maatbeker met het ei en de boter en klop dit los.

Stap 3
Giet nu dit melk-ei mengsel bij de bloem in de kom en roer losjes met een vork tot een klonterig geheel. Het moet niet een glad beslag worden want anders worden de muffins niet zo mooi luchtig.

Stap 4
Verdeel het beslag met een lepel in de muffinvormpjes. Bak de muffins in 25 minuten en laat ze afkoelen tot lauw voor je ze gaat eten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 10

Ingrediënten

300 g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
1 el speculaaskruiden
75 g bruine basterdsuiker
snufje zout
2 dl melk
2 eieren
3 volle eetlepels
vloeibare boter
12 papieren
muffinvormpjes
muffinbakplaat voor 12 stuks

Keukengerei

Muffinbakplaat Zeef Kom Maatbeker Garde