Speculaasketting

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Zeef de bloem en meng die met bakpoeder, speculaaskruiden en zout in een beslagkom. Voeg basterdsuiker, boterblokjes en melk toe. Kneed een soepel deeg en rol het in plasticfolie. Leg het een paar uur of dag in de koelkast. Je kunt het deeg ook de avond van te voren maken.

Stap 2
Verwarm de oven voor op 160?C. Rol het deeg uit tot circa 4 millimeter dik en snijd of druk er vormpjes uit die je zelf mooi vindt. Steek in elk vormpje met een rietje langs het randje een gaatje. Leg de koekjes op een ovenbakplaat waar bakpapier op ligt. Bestrijk de koekjes met eiwit. Bak ze in de oven in circa 15 minuten gaar.

Stap 3
Laat de speculaasjes helemaal afkoelen en rijg er dan een paar aan een dropveter of koord. Eventueel kun je de ketting nog verder versieren met bijvoorbeeld suikerspekjes.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

400 g bloem
1 tl bakpoeder
4 tl speculaaskruiden
snuf zout
200 g bruine basterdsuiker
200 gram koude boter, in blokjes
2 el melk
plasticfolie
bakpapier
1 losgeklopt ei
dropveters of koord

Keukengerei

beslagkom plasticfolie deegvormpjes