Speklapje met perzik en gorgonzola

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet een pan water op en dompel de perziken er 5 seconden in als het water kookt. Dompel ze direct daarna in ijskoud water. Snijd ze door midden en haal de pit er uit en de schil er af. Meng nu de gorgonzola met de cr?me fra?che en vul hier de halve perziken mee. Verwarm ondertussen de oven alvast voor op 180? C. Meng het kerriepoeder met de bloem en paneer hiermee de speklapjes. Bak ze in de boter goudgeel aan in ongeveer 8 minuten. ? Doe de perziken in een ovenschaal en leg de speklapjes er bovenop. Schuif die nog 5 minuten in de oven.

Bron: Proef...nr 3 2009

Ingrediënten

4 speklapjes
2 verse perziken
1 ? eetlepel citroensap
100 g suiker
50 g gorgonzola
2 eetlepels cr?me fra?che
4 eetlepels bloem
1 eetlepel kerriepoeder
10 g boter