Spies met kip en tropische vruchten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Steek de barbecue aan. Meng het ananassap met de ketjap, gembersiroop en kerriepoeder tot een marinade. Laat de kipfiletblokjes er een uur in marineren.

Wikkel een plakje bacon om de stukjes mango.

Rijg aan een spies: enkele kipblokjes, afgewisseld met ananas, bosuitje en mango/bacon. Rooster de spiesjes in ca. 10 minuten gaar (regelmatig keren).

Bron: Proef 4 2014

Ingrediënten

350 g kipfilet (in blokjes)
1 mango (in vier mooie stukken)
4 plakjes bacon
2 eetlepels ananassap
3 eetlepels gembersiroop
1 blik ananas (in blokjes)
3 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel ketjap
4 bosuitjes (in stukjes, even groot als de ananas)