Spies van kip en perzikchutney
- 4 personen
- Vrij makkelijk
- Hoofdgerecht
- 30-60 minuten
- Afrikaans
- Barbecue
Stap 1
Roer de specerijen met het zout, knoflook, munt en olie tot een marinade en schep de kipblokjes hier doorheen. Laat afgedekt in de koelkast een paar uur marineren.
Stap 2
Maak ondertussen de chutney: verwarm de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de peper en gember toe en fruit even mee. Voeg nu de rest van de ingredi?nten toe en laat het fruit op zacht vuur in circa 30 minuten inkoken. Doe de chutney over in een glazen potten of kom en sluit af met plasticfolie.
Stap 3
Rijg de blokjes aan de spiesen en rooster ze op de barbecue in circa 4 minuten per kant gaar en bruin. Serveer met de perzikchutney.
250 g kipfilet, in kleine blokjes
mespunt gemberpoeder
mespunt chilipeper
mespunt kaneel
zout
1 teentje knoflook, geperst
1 tl gedroogde munt
4 el olie
Voor de perzikchutney:
2 el olie
1 grote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
halve rode peper, fijngehakt
2 cm gemberwortel, geraspt
300 g verse perziken, in kleine stukjes
150 ml witte wijnazijn
100 ml sinaasappelsap
100 g rozijnen
1 tl zout
1 kaneelstokje
4 spiesjes koekenpan