Spinaziesalade met krokante cordon blue

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verkruimel de cornflakes met de vingers en leg ze op een plat bord. Klop ei in een diep bord. Haal de cordon blues eerst door het ei en dan door de
cornflakes. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de cordon blues zachtjes om en om bruin en krokant. Snijd ze in vieren.

Stap 2
Meng de roquefort met de mayonaise, zure room en mosterd en breng op smaak met peper en zout. Voor een dunnere saus kan een eetlepel water worden toegevoegd. Vermeng de spinazie in een grote schaal met de dressing of serveer de dressing apart.
Stap 3
Verdeel de spinazie over 4 borden, maak verder af met de uiringen en de stukjes cordon blue. Bestrooi met nog wat vers gemalen peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 4

Ingrediënten

4 cordon blues
een handje cornflakes naturel
1 ei, losgeklopt
2 el. vloeibare boter
50 g roquefort, verkruimeld
2 el. mayonaise
2 el. zure room
1 tl. mosterd
zout en peper
400 g verse wilde of bladspinazie, gewassen en gedroogd
1 ui in dunne ringen

Keukengerei

Koekenpan Kom Schaal