Spinaziesalade met rauwe ham kaas en hazelnoten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin kleuren en lekker gaan ruiken. Hak de hazelnoten grof. Controleer de gewassen spinazie op slappe blaadjes en harde stelen. Verdeel de spinazie over 4 grote borden.

Stap 2
Verdeel de plakjes ham en kaas over de spinazie. Doe alle ingredi?nten voor de vinaigrette in een schoon potje en schud krachtig tot een mooie gebonden saus ontstaat. Proef en breng eventueel nog op smaak. Strooi de noten over de salade en giet op elk bord een straaltje vinaigrette.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 7

Ingrediënten

100 g rauwe ham, extra dun gesneden
50 g hazelnoten
200 g spinazie, gewassen en gedroogd
100 g Friese nagelkaas, geschaafd
Voor de vinaigrette:

2 el balsamico- of witte wijnazijn
1 tl scherpe mosterd
1 tl honing
2 el olijfolie
2 el walnotenolie
zout en peper

Keukengerei

Koekenpan Potje met deksel