Spruitjes met ham en cashewnoten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de schoongemaakte spruitjes in ruim water met zout beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd intussen de ham zonder eventuele vetrand in kleine blokjes. Hak de cashewnoten grof.?

Stap 2
Verhit de boter in de pan en laat de blokjes ham kort fruiten zonder ze te laten kleuren. Voeg de spruitjes toe, schud ze op met wat zout en peper en bestrooi ze voor het serveren met de cashewnoten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

150 gram gekookte achterham (een dikke plak)
750 gram spruitjes
zout en versgemalen peper
100 gram geroosterde cashewnoten
klontje boter

Keukengerei

Kookpan Koekenpan