Spruitjessoep met gerookt spek

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Lunch
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd het spek in reepjes van 2 cm.

Maak een roux door boter te smelten en er de bloem door te roeren.
Voeg de bouillon al roerend beetje voor beetje toe. Breng het geheel aan de kook en voeg de halve spruitjes toe. Leg het deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes koken.

Bak de lapjes spek krokant en rijg ze aan een spiesje.

Pureer de soep en breng deze op smaak met zout, peper en sherry. schenk in kommetjes en serveer met de spiesjes.

Bron: Proef 7 2012

Ingrediënten

100 g dik gesneden gerookt ontbijtspek
500 g spruitjes, gehalveerd
2 eetlepels boter
1,5 eetlepel bloem
750 ml runderbouillon
3 eetlepels medium sherry