Staartstuk met tijgergarnalen

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Halveer de paprika?s en verwijder steel en zaadlijsten. Snijd ze in repen. Snijd het harde stukje aan de onderkant van de asperges af.

Verwarm een pan met licht gezouten water, blancheer de asperges ongeveer 3 minuten en spoel ze na met koud water.

Verwarm de olie in een koekenpan en braad het staartstuk op de vetzijde aan. Keer het vlees en bak het in 10 minuten ros?. Haal het uit de pan en dek af met folie. Laat het 15 minuten rusten.

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Verwarm een pan met een scheutje olijfolie en bak hierin de garnalen 2 minuten.

Verwarm een tweede pan met olijfolie en bak hierin de repen paprika en asperges 3 minuten aan.

Snijd dunne plakjes van het staartstuk. Serveer met de paprika en asperges. Leg bovenop een tijgergarnaal en bestrooi met wat zout.

Bron: Proef...nr.4 2009

Ingrediënten

300 g staartstuk
4 tijgergarnalen
3 paprika?s (rood, geel en groen)
8 groene asperges
olijfolie, om in te bakken

Keukengerei

Koekenpan Folie