Stamppot van Chinese kool met saucijzen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Leg de saucijzen 10 minuten in heet water om te voorkomen dat ze bij het braden open springen. Verhit de braadboter in een koekenpan en bak de droog gedepte worstjes rondom bruin. Draai het vuur laag, blus het braadvet af met een scheutje water en laat de saucijzen met het deksel schuin op de pan, regelmatig omkerend, op een laag vuur in circa 15 minuten gaar worden. Giet zonodig af en toe een scheutje heet water in de pan.

Stap 2
Snijd de schoongemaakte en gewassen Chinese kool met de nerven in reepjes van circa 1 cm breed. Snijd de schoongemaakte paprika in blokjes. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan, laat de karwijzaadjes kort meebakken, voeg de kool en de paprika toe en roerbak een paar minuten. Breng op smaak met wat zout en peper.

Stap 3
Schep de groenten door de aardappelpuree en serveer met de door geroosterde sesamzaadjes gerolde saucijsjes.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 1

Ingrediënten

4 saucijzen
40 gram braadboter
1 struik Chinese kool van circa 600 gram
1 rode paprika
3 eetl. olie
1 theel. karwijzaadjes
zout en versgemalen peper
puree van 1-1,5 kg aardappelen
(of puree voor 4 personen uit een pak)

Keukengerei

Kookpan Koekenpan Wok