Stokbrood met boter met zongedroogde tomaten
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Bijgerecht
- 0-20 minuten
- Italiaans
Roer de boter in een kom met de tomaten en tijm tot een mooie roze boter. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe over in een stukje plasticfolie en laat hard worden in de koelkast. Een geperst teentje knoflook erin maakt de boter lekker pittig en in plaats van tijm kan ook peterselie of salie erg lekker zijn.
Verwarm de oven voor op 180?C.
Snijd de stokbroden om de paar centimeter in maar zo dat het brood niet uit elkaar valt en leg in elke opening een plakje koude boter. Leg ze in een stuk aluminiumfolie tegen het lekken van de boter en bak ze in circa 8 minuten bruin.
100 g zachte boter
1 el fijngehakte zongedroogde tomaten op olie
1 takje tijm, alleen de blaadjes
zout en grof gemalen peper
1 groot of 2 kleine afbakstokbroden