Stokbroodje varkenshaas met bacon, kerriemayonaise en sla

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Druk met de handen de dunne lapjes varkenshaas nog platter.

Fruit de ui in wat olijfolie, voeg appel en kerrie toe, laat zacht worden en vervolgens afkoelen. Voeg mayonaise en gembersiroop toe en meng dit tot een mooi geheel.

Bak de plakjes bacon een beetje krokant en bak de lapjes varkenshaas in porties in wat olijfolie in een wok.

Snijd de pistoletjes doormidden, besmeer de bovenkant met ketjap en de onderkant met de kerrie? mayonaise. Leg wat Romaanse sla op de onderkant, daarna een plakje bacon en vervolgens de lapjes var?kenshaas. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Bron: Proef 2 2013

Ingrediënten

?500 g varkenshaas, in plakken van een halve cm dik
50 g bacon in plakjes
?Halve appel (elstar), fijngesneden
?Halve ui, fijngesneden
1 theelepel kerriepoeder
4 eetlepels mayonaise
?1 eetlepel gembersiroop
4 pistoletjes
?4 theelepels ketjap
Romaanse sla