Stokjes met speklap appel en stroop

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de prikkers in koud water weken terwijl je het vlees voorbereidt. Snijd elke speklapje in 16 stukjes. Schil de appel en snijd hem in vier dikke plakken. Steek het klokkenhuis eruit en snijd de plakken in 4 stukjes.

Stap 2
Doe het vlees en appel samen in een kom en bestrooi met een beetje zout, giet er de stroop over en roer even door.

Stap 3
Rijg aan ieder stokje nu afwisselend 4 stukjes spek en 2 stukjes appel. Bak in de koekenpan om en om in 5 minuten knapperig en bruin.

Bron: Keurslager Kinderkookboek

Ingrediënten

2 dunne speklapjes
8 sat?prikkers
1 grote appel
zout
2 el stroop

Keukengerei

Kom Koekenpan