Sukadelapjes met bier

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de boter in een braadpan en braad de sukadelapjes aan.

Stap 2
Haal het vlees uit de pan en bak in het braadvet de uiringen glazig. Strooi de bloem over de uiringen en bak even mee. Blus af met het bier en voeg de kruiden en azijn toe.

Stap 3
Leg de sukadelappen terug in de saus en stoof met het deksel op de pan in ca. 2,5 uur gaar. In het laatste half uurtje de ontbijtkoek erboven verkruimelen en de saus nog even laten binden. Lekker met rode kool of stoofpeertjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 2

Ingrediënten

4 sukadelapjes van ca. 175 g
4 el. vloeibare boter
1 grote ui, in ringen
1 el bloem
1 flesje donker bier
1 laurierblad
2 kruidnagels
4 geplette peperkorrels
scheutje azijn
1 dikke plak ontbijtkoek
zout en peper

Keukengerei

Braadpan