Sukadevlees met cantharellen onder bladerdeegdeksel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius. Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout. Verwarm de boter in een braadpan en bak de sukadelapjes om en om bruin. Haal ze uit de pan en fruit in het bakvet de ui en knoflook. Leg het vlees met de tijm, folie, laurier en peperkorrels terug in de pan, schep alles om en giet de wijn erover. Voeg eventueel wat water toe, het vlees moet helemaal onder staan. Laat langzaam aan de kook komen en leg het deksel op de pan. Zet de pan in de hete oven en laat het in circa 2 uur of meer gaar sudderen.

Stap 2
Veeg de chantharellen met een stukje papier schoon en snijd ze in stukken. Schep, zodra het vlees gaar is de cahntharellen erdoor, doe alles over in een ronde ovenschaal en laat wat afkoelen.

Stap 3
Tot zover kan dit gerecht een dag van tevoren bereid worden. Voro het opdienen: verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap van circa 4 cm groter dan de ovenschaal. Snijd van de ronde lap een reep van 2 cm rondom af. Bestrijk de rand van de ovenschaal met water en duw de reep deeg hierop vast. Bestrijk de reep met wat ei. Leg nu het deegdeksel op de ovenschaal, duw de rand goed vast en snijd eventueel netjes bij. Prik een paar gaatjes in het deeg en bestrijk het met ei. Bak de schotel in circa 30 minuten bruin en gaar.

Bron: Koken met de Keurslager nr 08-2007

Ingrediënten

600 g sukadelapjes
zout en versgemalen peper
2 el boter
1 grote ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
2 takjes tijm
1 stukje foelie
1 blaadje laurier
2 peperkorrels
3 dl rode wijn
200 g cantharellen
6 plakjes bladerdeeg
1 ei, losgeklopt

Keukengerei

ronde ovenschaal van circa 30 cm doorsnede braadpan