Superspiesen

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Dep het vlees heel goed droog met keukenpapier. Snijd het vlees nu in 20 ongeveer even grote blokjes en bestrooi deze met peper. Schil de uien en snijd ze middendoor. Snijd de ma?skolfjes dwars door. Halveer de paprika`s, verwijder de steeltjes, de zaadjes en de witte zaadlijsten. Was de paprika`s en snijd ze in 24 stukken. Prik afwisselend stukjes vlees en stukjes groente of ui op 8 spiesjes. Het eerste en het laatste stukje op elke spies moet een stukje vlees zijn, anders vallen de groentes er veel te gemakkelijk vanaf. Verhit de olie in een braadpan en bak de spiesjes in tien minuten aan alle kanten bruin. Haal ze nu heel voorzichtig uit de pan. Alles is heet! Verdeel de spiesjes over 4 bordjes en strooi er wat zout over. Zo kun je zelfs als het buiten regent een beetje barbecuen en heb je een leuke verrassing voor mama.

Bron: Proef...n3 2009

Ingrediënten

400 gram dikke plakken rosbief
1 halve theelepel peper
4 kleine uien
4 kleine ma?skolfjes
1 rode paprika
1 gele paprika
3 eetlepels olijfolie
1 halve theelepel zout

Keukengerei

Braadpan