Sushi

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout. Meng in een kommetje de crème fraîche met de wasabi. Snijd de halve komkommer over de lengte door de helft. Deze helften snijd je weer door over de lengte. Verwijder met een lepeltje de zaadlijsten en snijd de stukken komkommer in lange, rechte repen.

Verhit een koekenpan en rooster hierin de norivellen kort aan beide kanten tot ze knapperig zijn.

Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak hierin van de helft van het eimengsel een omelet. Bak daarna een tweede omelet.

Bestrijk de omeletten met de wasabicrème en beleg ze met een norivel en de plakjes kipfilet. Verdeel de reepjes komkommer over de omeletten en rol ze strak op. Snijd elke rol in stukjes van 4 cm. Serveer met een schaaltje sojasaus om de sushi in te dippen.

Bron: Proef 2019

Ingrediënten

8 plakjes gerookte kipfilet (vleeswaren)
2 eieren
2 eetlepels room
2 eetlepels crème fraîche
1 theelepel wasabi
Halve komkommer
2 norivellen
Japanse sojasaus
Boter
Peper en zout

Vragen?