Taco met kip, ma?s en avocado

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de olie in een koekenpan en roerbak de kipblokjes in 5 minuten goed gaar. Houd ze warm onder een deksel. Verwarm de oven op 150?C. Haal de buitenste bladeren van de ijsbergsla weg en snijd de rest in dunne reepjes. Was en droog de slareepjes. Vermeng de zure room met de bieslook en breng op smaak met zout en peper.

Stap 2
Verwarm de tacoschelpen 10 minuten in de oven. Snijd ondertussen de avocado doormidden en verwijder de schil en de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Vermeng de sla met de ma?s en avocadoblokjes.

Stap 3
Vul de warme taco?s met de kipblokjes, daarop de sla en groenten, en schep er een lepel zure room over. Bestrooi als laatste met geraspte kaas.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

300 g gemarineerde kipblokjes
1 el olijfolie
1/4 krop ijsbergsla
1 bekertje zure room van 125 ml
2 el gehakte bieslook
zout en peper
8 tacoschelpen
1 rijpe avocado
1/2 blikje ma?s, uitgelekt (285 g netto)
4 el geraspte oude kaas

Keukengerei

Koekenpan