Taco’s met gekruid gehakt

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Behandel de taco?s zoals staat aangegeven op de verpakking.

Stap 2
Snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Snijd de paprika zonder de steelaanzet, de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes en snipper de ui en de knoflook.?

Stap 3
Verhit de boter in een koekenpan met een anti-aanbaklaag. Roerbak de champignons, de paprika en de ui tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Voeg het gehakt en de kerrie toe en roerbak tot het gehakt niet meer rood is. Breng op smaak met de sojasaus en wat zout en peper en roerbak nog een paar minuten. Schep er de tomatenketchup door zodat het een samenhangend geheel wordt. Verdeel het? gehaktmengsel over de taco?s en rol ze op. Lekker met een salade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

250 gram gehakt (half om half, ongekruid)
4 grote taco's
250 gram champignons
1 rode paprika
1 flinke ui
1-2 teentjes knoflook
40 gram braadboter
1 theel. kerrie
zout en versgemalen peper
2 eetl. tomatenketchup

Keukengerei

Koekenpan