Tagliatelle met gerookte kip en hazelnoten

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Hak de hazelnoten grof. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat uitlekken. Doe de room in de pan en breng op smaak met wat nootmuskaat, zout en peper. Schep er de pasta, de kip, de hazelnoten en de bosui door. Laat voorzichtig omscheppend kort doorwarmen en serveer meteen. Deze simpele pastasaus laat de verfijnde smaak van de gerookte kip heel goed tot zijn recht komen.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

1 gerookte kipfilet van circa 150 g
100 g geroosterde hazelnoten
2 bosuitjes
150 g (groene) tagliatelle
1 dl (kook)room
versgeraspte nootmuskaat
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet