Tagliatelle met spianata romana en spinazie

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd of knip de worst in reepjes. Kook de pasta in ruim kokend water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Stap 2
Snijd de spinazie terwijl de pasta kookt grof. Snipper de knoflook. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de mozzarella in blokjes. Verhit de olie in een wok of een grote koekenpan. Roerbak de spinazie tot hij begint te slinken. Laat de knoflook kort meefruiten. Schep de worst, de kerstomaatjes en de mozzarella door de spinazie. Breng op smaak met wat zout en peper en laat kort doorwarmen. Schep de uitgelekte pasta in een grote schaal en schep het spinaziemengsel erdoor.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

200 g spianata romana
(Italiaanse droge worst)
150 g tagliatelle
500 g schoongemaakte spinazie
1 teentje knoflook
1 doosje kerstomaatjes
1 bolletje mozzarella
2 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Wok of groete koekenpan