Tajine met dadels, rundersukade en kummel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de groenten in grove blokjes en meng ze met het vlees, de dadels en de kummel.

Bak de sukade kort aan in de uitgebruiste boter en meng het vlees door de groenten, de dadels en de kummel.

Breng het mengsel nog wat op smaak met peper en zout en vul de tajine ermee. Voeg een kopje warm water toe.

De tajine kan op het vuur maar ook in de oven op 200 ?C verwarmd worden. In beide gevallen zal het geheel anderhalf uur moeten garen. Controleer elk half uur of het niet te droog wordt en voeg zonodig nog wat water toe.

Serveer de tajine met couscoussalade. Die is steeds vaker kant-en-klaar te koop.

Bron: Proef...nr. 7 2009

Ingrediënten

600 g rundersukade (in blokjes gesneden)
2 uien (in blokjes)
1 wortel (in blokjes)
1 knolselderij (in blokjes)
20 dadels (zonder pit)
1 eetlepel kummel

Keukengerei

Tajine