Tajine met lamsvlees en pruimen

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bestrooi het vlees met peper en zout. Verwarm de olie in een braadpan met dikke bodem en bak hierin de ui, knoflook en vlees aan.

Stap 2
Doe alle specerijen erbij en giet er zoveel water bij tot het vlees onder staat. Laat dit circa 1,5 uur stoven, voeg eventueel in de tussentijd wat water toe als het te snel verdampt.

Stap 3
Voeg na 1,5 uur de pruimen toe en laat nog 30 minuten zonder deksel zachtjes door koken. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met sesamzaad en de amandelen. Lekker met couscous of rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, Jaargang 19, nr. 3

Ingrediënten

700 g lamsschouderlapjes,in blokjes gesneden
zout en peper
3 el. olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 tl. gemberpoeder
mespunt saffraan
1 tl. kaneelpoeder
200 g gedroogde pruimen, zonder pit
2 el. geroosterd sesamzaad
100 g geroosterde amandelen, gehakt

Keukengerei

Braadpan