Tartaar van diamanthaas met een mini-groentetaartje

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

BEREIDING TARTAAR

Meng het vlees met 1 sjalotje, de kappertjes, augurk en ansjovis. Voeg zoveel mosterd- mayonaise toe dat het een samenhangend geheel wordt. Breng op smaak met peper en tabasco.

Blancheer 40 gram rucola kort en knijp het vervolgens goed uit. Meng het met een staafmixer met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout

BEREIDING GROENTETAARTJES (12 STUKS)

Bestrijk een mini-muffinvorm met olie en blancheer de bloemkool, worteltjes, haricots verts, shiitakes en doperwtjes per soort (naar inzicht bij elkaar voegen).

Verwarm de fond met de slagroom, een sjalotje, de knoflook en de takjes kruiden.
Laat 30 minuten trekken op laag vuur met het deksel op het pannetje, want er mag niets verdampen.

Zeef en meet na en vul eventueel aan met water of room (u moet 150 ml vocht hebben). Roer de geweekte gelatine erdoorheen en voeg de groenten toe.

Vul de vormpjes met het mengsel en laat ze opstijven in de koelkast.
Maak op ieder bord een timbaaltje van de tartaar met behulp van een garneerring.

Leg er een plukje rucola naast en verdeel hierop 2 tot 3 mini-groententaartjes. Garneer met wat rucolaolie.

Bron: Proef 7 2013

Ingrediënten

300 g diamanthaas, in kleine blokjes
2 sjalotjes, fijn gesneden
2 eetlepels kappertjes
2 augurken, fijn gesneden
10 ansjovisfilets, fijn gehakt
Tabasco
1 tot 2 eetlepels mosterdmayonaise
115 g rucola
150 ml olijfolie
25 g bloemkool, fijn gesneden
25 g worteltjes, fijn gesneden
25 g haricots verts, fijn gesneden
25 g shiitakes, fijn gesneden
25 g doperwtjes, fijn gesneden
100 ml gevogeltefond
50 ml slagroom
1 teentje knoflook, geplet
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
Anderhalf blaadje gelatine (5 minuten weken in koud water)