Tartaar van gepocheerde kip met Berenburgsjalotjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook met de
kurkuma en leg er de kipfilet in. Laat dit
20 minuten tegen de kook aan garen.

Bak de sjalotjes met een klein beetje
boter glazig in een hapjespan, voeg de
Berenburg toe en laat dit 5 minuten op laag
vuur stoven.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes, meng
deze met de helft van de sjalotjes en roer
er een lepel cr?me fra?che doorheen. Breng
het geheel op smaak met zout en peper.

Maak op elk bord een mooi timbaaltje.
Strijk af met de resterende cr?me fra?che,
schep er een lepeltje Berenburgsjalotjes op
en maak af met een plukje cress.

Ingrediënten

300 g kipfilet
3 dl kippenbouillon
1 theelepel kurkuma
100 g sjalotjes, fijngehakt
1 borrelglaasje Berenburg
200 g cr?me fra?che
1 bakje cress