Tartaar van ossenhaas met avocado en warme Belgische mayonaise

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Zet de frituurpan aan. Haal de vliezen van de runderhaas en hak deze tot tartaar (kan de Keurslager natuurlijk ook voor u doen). Meng de bloem en maizena. Snijd de ui in dunne ringen en haal ze door het eiwit en vervolgens door het bloemmengsel. Frituur de ringen op 180 C en laat ze uitlekken op keukenpapier. Snij de avocado?s door midden en besprenkel ze met wat citroensap (zo blijven ze een beetje groen). Maak van de witte wijn, knoflook, room en citroen een sausje en laat dat tien minuten trekken. Nu het sausje zeven en er de eierdooiers (eiwit gaat weg) bij doen. Klop dit geheel nu op zacht vuur luchtig. Smelt de boter en giet die er langzaam al roerend bij. Doe dat van het vuur af, want als het gaat koken gaat het gegarandeerd schiften. Hak de pitten fijn en doe deze door de tartaar. Breng de tartaar op smaak met zout, peper en veel olijfolie en serveer het gerecht als op de foto.

Bron: KmdK, 07-2008

Ingrediënten

400 g runderhaas
2 avocado?s
peper en zout
sap van een 1 citroen
15 g pijnboompitten
1 dl room
2 eieren
1 dl witte wijn
1 knoflookteentje
30 g boter
1 grote ui
5 el bloem
1 el ma?zena

Keukengerei

FrituurpanKomSteelpan