Tartaar van ossenhaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de ossenhaas met het sjalotje, de pijnboompitten en de truffelmayonaise. Breng op smaak met zout en peper en vul hier 4 ronde garneerringen van 5 centimeter doorsnee mee. Plaats op vier borden en verwijder de ring.

Drapeer op iedere tartaar een rozetje serranoham. Besprenkel de rucola met wat olie en leg er een plukje van op de ham.

Meng de truffelolie met de tapenade van truffelpaddenstoelen en druppel dit om de tartaartjes.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

300 g ossenhaas, fijngesneden
50 g fijne rucola
Half sjalotje, gesnipperd
1,5 eetlepel pijnboompitten, geroosterd
2 eetlepels truffelmayonaise
4 plakjes serranoham
1 eetlepel truffelolie
Halve theelepel truffelpaddenstoelen tapenade