Tartaar van Runderhaas

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng de mayonaise met cr?me fra?che, citroensap en gesneden basilicum. Breng dit op smaak met iets peper en zout.

Kook de eitjes ongeveer 4 minuten tot deze zachtgekookt zijn. Pel ze voorzichtig.

Snijd tartaar van de runderhaas, door de runderhaas zo fijn mogelijk te snijden met een mes. Meng de tartaar met de fijngesneden sjalot, augurk en bieslook. Klein beetje olijfolie erdoor mengen om het geheel wat binding te geven. Op smaak brengen met zout en peper.

Plaats op een bord een ring en doe daar de tartaarmassa in. Druk de tartaar aan met een tonicstamper. Zet op de tartaar het gekookt eitje, druppel de basilicummayonaise er speels omheen. Eventueel garneren met verse kruiden en Hollandse kropsla.

Bron: Proef...nr. 8 2009

Ingrediënten

250 gram runderhaas
4 kleine augurkjes
1 sjalot
? bosje bieslook
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels mayonaise
1 eetlepel cr?me fra?che
1 theelepel citroensap
? bosje basilicum
4 scharreleitjes

Keukengerei

tonicstamper