Tartaartjes met mosterdmayonaise

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Laat de tartaartjes op kamertemperatuur komen. Verhit de braadboter in een pan en bak de tartaartjes in circa 3 minuten per kant mooi bruin. Bestrooi ze met wat zout en peper en neem ze uit de pan. Schep de gefruite uitjes over de tartaartjes.

Stap 2
Roer de mayonaise, de kwark of de yoghurt en de mosterd in een kommetje door elkaar en serveer bij de tartaartjes. Lekker met frietjes en sla met tomaten, die is aangemaakt met een vinaigrette. Vinaigrette maakt u van 1 deel azijn op 3 delen olie, die met wat zout, peper en een snuf suiker in een glazen pot met een schroefdeksel door elkaar zijn geschud tot de suiker en het zout zijn opgelost.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 8

Ingrediënten

2 tartaartjes
20 gram braadboter
zout en versgemalen peper
2 eetl. gefruite uitjes
2 eetl. mayonaise
2 eetl. kwark of yoghurt
1 eetl. mosterd

Keukengerei

Koekenpan Kommetje