Tarte tatin van peer

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de boter in een ronde of rechthoekige taartvorm met vaste bodem en hoge rand van circa 24-28 cm ? smelten. Strooi de suiker er gelijkmatig over uit en leg de stukken peer erin. Laat licht karamelliseren, dit kan even duren want het vocht van de peren moet eerst verdampen. Voor een snellere versie kunt u eerst de karamel maken met de boter en suiker en dan pas de peren erin leggen. Verwarm de oven voor op 200?C. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een lap die net over de rand van de vorm heen valt. Leg de deeglap over de peren en duw de randen naar binnen tussen de peren en de bakvorm in. Laat de taart in circa 30 minuten bruin en gaar bakken. Stort de taart vlak voor het serveren omdat anders het deeg heel slap en nat wordt van de karamel. Als u de taart helemaal af laat koelen en dan uit de vorm wilt halen zet u hem eerst even op zacht vuur zodat de karamel licht smelt en de taart er makkelijk uitkomt. Zet een bord op de vorm en keer de taart om. Lekker met ongezoete cr?me fra?che of lobbige slagroom.

Tip: In plaats van een grote taart kunt u ook ??n persoonstaartjes maken (zoals op de foto).

Bron: KmdK 10-08

Ingrediënten

100 g boter
100 g kristalsuiker
1,5 kg rijpe maar stevige handperen, geschild en in vieren gesneden
8 ? 10 plakjes diepvries-bladerdeeg

Keukengerei

Taartvorm