Tartelettes met fruit en roomyoghurt

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Brunch
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Vermeng de bloem, suiker, zout, eidooier en melk met een vork en kneed de blokjes boter er met een koele hand doorheen tot een soepel deeg. Rol het in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet de taartvormpjes in met wat vloeibare boter en bestuif ze met een beetje bloem. Snijd het deeg in acht gelijke stukjes en druk die uit over de taartvormpjes. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak het deeg in circa 10 minuten gaar en bruin. Laat de tartelettes volledig afkoelen en haal ze dan uit de vormpjes. Vermeng op het laatste moment de yoghurt met de honing en vul hiermee de tartelettes. Snijd het fruit in mooie stukjes en verdeel die erover.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2007

Ingrediënten

200 g bloem
75 g suker
snuf zout
1 eidooier
2 el melk
100 g harde boter, in kleine blokjes
1 el vloeibare boter
1 el bloem
200 g Turkse of Griekse roomyoghurt
1 el vloeibare honing
150 g gemengd fruit zoals meloen, mango, banaan, peer

Keukengerei

vershoudfolie 4 kleine taartvormpjes