Tartine met tuinbonen, geitenkaas, maanzaad en citroenvinaigrette

  • 0 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Schep de geitenkaas met de melk en maanzaadjes door elkaar en besmeer hiermee het brood.

Meng het citroensap met de honing en breng op smaak met zout en peper. Roer er de knoflook, olijf- en walnoten- olie doorheen en schep deze dressing door de tuinbonen.

Verdeel de tuinbonen en paprikareepjes over de sneetjes brood en garneer met pecorino en muntblaadjes.

Bron: Proef 8 2013

Ingrediënten

200 g gedopte tuinbonen
120 g zachte geitenkaas
1 eetlepel volle melk
1 eetlepel maanzaad
4 sneetjes donker boerenlandbrood, geroosterd
Kwart oranje paprika, in reepjes
1 eetlepel citroensap
Halve theelepel honing
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel walnotenolie
Enkele dun geschaafde plakjes pecorino
Handje muntblaadjes