Maak een marinade van de sojasaus, olijfolie, rietsuikerstroop, rijstazijn, knoflook en chilipeper en verwarm op een laag vuurtje.
Gril de stukken bavette rondom in een hete grillpan, eventueel met een beetje olijfolie, 2-4 minuten per zijde (net iets langer dan biefstuk nodig heeft). Leg ze daarna 15 minuten in de lauwwarme marinade.
Meng de mihoen met de wakam?, paprika, gember en lente-ui. Breng op smaak met citroensap, sojasaus en sesamolie.
Snijd de bavette in mooie plakken en serveer er de mihoensalade bij.
600 g bavette in 4 mooie gelijke stukken
0,5 dl sojasaus + iets meer
0,5 dl olijfolie
3 eetlepels rietsuikerstroop
4 eetlepels rijstazijn
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine chilipeper, verkruimeld
200 g mihoen, gekookt volgens de beschrijving op de verpakking
2 lente-uitjes, in ringetjes
Een bakje zeewiersalade (wakam?)
1 gele paprika, in blokjes
2 gemberbolletjes, in stukjes
Sap van een halve citroen
Een scheutje sesamolie